Walther Karppinen

& Sønn AS

Bøgata 81
3114 Tønsberg

Tlf: 33 30 99 33
Mobil: 93 40 58 21 (Walter)
post@karppinen.no

Åpningstider:

Mandag-torsdag: 7-15.30
Fredag: 7-13
Lørdag: Stengt

Historikk

I 1933 startet blikkenslager Walther Karppinen opp et enmannsforetak i Tønsberg under navnet Walther Karppinen Blikkenslagerverksted. Walther tok oppdrag som blikkenslager i Tønsberg og omegn med oppgaver som:

  • Produsere oppvaskkummer, benkebeslag, bilskjermer og bensintanker
  • Diverse bysseutstyr, klosettbøtter og kyllingvarmere
  • Takrenner, nedløp og pipebeslag
  • Samt utforme badekar

Når arbeider ble bestilt med montering tok Walther Karppinen beina fatt. Siden Walther fungerte som blikkenslager for Tønsberg og omegn ble det etter 3 år innkjøpt en sykkel, som på tidspunket kostet 5 kroner, hvor 3 kroner ble betalt kontant, mens 2 kroner ble satt til avbetaling.

Her ser du blikkenslager Walther
Karppinen i sine glansdager.

Blikkenslager i Tønsberg og Nøtterøy i nyere tid

I 1966 endret Walther Karppinen Blikkenslagerverksted navn og selskapsform og ble til Blikkenslagerfirma Walther Karppinen & Sønn AS. Firmaet har gått i arv i familien, og firmaadressen har fra oppstart i en garasje til sitt nåværende verksted alltid befunnet seg på Hassum, Tønsberg. I 1950 bygget bedriften et større verksted på 220 kvm etter å ha hatt tilhold i en låve. Dette var stor arbeidsplass på tidspunktet, og nåværende verksted, som ble bygget i 1990 har 1400 kvm gulvflate.

I 2007 åpnet vi i tillegg vår avdeling i Nøtterøy, og er nå en blikkenslager som er godt representert i både Tønsberg, Nøtterøy og omegn. Våre fokusområder er og har alltid vært høyt fokus på kunden, kundens premisser og god kundedialog. Og vi tør påstå at vi er meget kompetente som blikkenslagere i Tønsberg og Nøtterøy.